Sastāvdaļas:
- Zemenes
- Cukurs (pēc vajadzības)
- Saldējums (pēc izvēles)
Pagatavošana:
Salasa, nomazgā, notīra un sabliež blenderī zemenes (ja ogas saldas,
cukuru neprasās, vienīgi, ja nu sapulcējušies nevaldāmi gardēži
Jāņabērni, bez cukura sanāk atspirdzinošāk). Masu salej Asorti vai citu
konfekšu kārbu formiņās. Apmērcē un nokasa sēru no vajadzīgā daudzuma
sērkociņu (tas iet ātri, bet var arī izmantot citus uzduramos
kociņveidīgos ražojumus, tikai jāskatās neasi, ja darīšana ar mazākiem
bērniem). Sastata kociņus katrā zemeņu masas klucītī un iebāž formu
saldētavā.
Pēc dažām stundām ņem ārā un ēd nost (uzreiz jāpiešķir katram vismaz
viens gab., jo parasti pirmie braucēji visu nomaļ dikti ātri un
pakaļpalicējiem var nepietikt). Īpaši kārīgi tipi var uz vulgaris
uzpilināt karoti vaniļas saldējuma, tad tas saucas Zemeņu gardums
advanced.
Lai laba līgošana! :)