Zemeņu gardums vulgaris - ... Virtuvē - Rakstu katalogs - Līgo un Jāņi - latviešu dižsvētki
Sākums | Reģistrācija | Ieeja
Līgo & Jāņi
Reklāma
Sadaļas / Kategorijas
... Ticējumos [4]
... Tradīcijās [8]
... Kas tie tādi [5]
... Dainās [5]
... Virtuvē [10]
... Pantiņos [3]
... Rotaļās [4]
Viedoklis
Kā plānojat aizvadīt gada īsāko nakti?
Atbilžu kopskaits: 221
Partneri
Statistika
Meklēšana
Sākums » Raksti » ... Virtuvē

Zemeņu gardums vulgaris

Sastāvdaļas:

  • Zemenes
  • Cukurs (pēc vajadzības)
  • Saldējums (pēc izvēles)

Pagatavošana:

Salasa, nomazgā, notīra un sabliež blenderī zemenes (ja ogas saldas, cukuru neprasās, vienīgi, ja nu sapulcējušies nevaldāmi gardēži Jāņabērni, bez cukura sanāk atspirdzinošāk). Masu salej Asorti vai citu konfekšu kārbu formiņās. Apmērcē un nokasa sēru no vajadzīgā daudzuma sērkociņu (tas iet ātri, bet var arī izmantot citus uzduramos kociņveidīgos ražojumus, tikai jāskatās neasi, ja darīšana ar mazākiem bērniem). Sastata kociņus katrā zemeņu masas klucītī un iebāž formu saldētavā. Pēc dažām stundām ņem ārā un ēd nost (uzreiz jāpiešķir katram vismaz viens gab., jo parasti pirmie braucēji visu nomaļ dikti ātri un pakaļpalicējiem var nepietikt). Īpaši kārīgi tipi var uz vulgaris uzpilināt karoti vaniļas saldējuma, tad tas saucas Zemeņu gardums advanced. Lai laba līgošana! :)



Avots: http://www.diena.lv/jani/index.php?doo=recepte&nr=23
Kategorija: ... Virtuvē | Pievienoja: FisherLV (23.03.2010)
Skatījumu skaits: 493 | Birkas: zemenes | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]