Sklandu rauši (Sklandrauši) - ... Virtuvē - Rakstu katalogs - Līgo un Jāņi - latviešu dižsvētki
Sākums | Reģistrācija | Ieeja
Līgo & Jāņi
Reklāma
Sadaļas / Kategorijas
... Ticējumos [4]
... Tradīcijās [8]
... Kas tie tādi [5]
... Dainās [5]
... Virtuvē [10]
... Pantiņos [3]
... Rotaļās [4]
Viedoklis
Kā plānojat aizvadīt gada īsāko nakti?
Atbilžu kopskaits: 221
Partneri
Statistika
Meklēšana
Sākums » Raksti » ... Virtuvē

Sklandu rauši (Sklandrauši)

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes rupju rudzu miltu
  • pusglāze ūdens
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • sāls
  • Pildījumam:
  • 1 glāze vārītu kartupeļu
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • puse olas
  • sāls
  • Burkānu masai:
  • viena glāze samaltu vārītu burkānu
  • 1 ola
  • 1 karote skāba krējuma

Pagatavošana:

No rupjiem rudzu miltiem, ūdens un sviesta pagatavo stingru mīklu. Mīklu plāni izveltnē, izspiež ripas apmēram 12 – 15 cm diametrā, uzloka 1 cm augstas maliņas. Ripas liek uz ietaukotas plāts un piepilda ar plānu kartupeļu masas kārtiņu un biezāku burkānu masu. Kartupeļu masai pieliek sāli, sviestu, olu. Burkānu masu gatavo līdzīgi, sāls vietā var pievienot cukuru vai nedaudz medus. Sklandu raušus cep krāsnī, līdz mīkla sausa un burkāni apcepušies gaiši dzeltenbrūni. Raušus ēd aukstus ar medu un pienu.



Avots: http://www.diena.lv/jani/index.php?doo=recepte&nr=1
Kategorija: ... Virtuvē | Pievienoja: FisherLV (23.03.2010)
Skatījumu skaits: 974 | Birkas: sklandu rauši, sklandrauši, rauši | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]