Sastāvdaļas:
- 2 glāzes rupju rudzu miltu
- pusglāze ūdens
- 2 ēdamkarotes sviesta
- sāls
- Pildījumam:
- 1 glāze vārītu kartupeļu
- 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
- puse olas
- sāls
- Burkānu masai:
- viena glāze samaltu vārītu burkānu
- 1 ola
- 1 karote skāba krējuma
Pagatavošana:
No rupjiem rudzu miltiem, ūdens un sviesta pagatavo stingru mīklu.
Mīklu plāni izveltnē, izspiež ripas apmēram 12 – 15 cm diametrā, uzloka 1
cm augstas maliņas. Ripas liek uz ietaukotas plāts un piepilda ar plānu
kartupeļu masas kārtiņu un biezāku burkānu masu. Kartupeļu masai
pieliek sāli, sviestu, olu. Burkānu masu gatavo līdzīgi, sāls vietā var
pievienot cukuru vai nedaudz medus. Sklandu raušus cep krāsnī, līdz
mīkla sausa un burkāni apcepušies gaiši dzeltenbrūni. Raušus ēd aukstus
ar medu un pienu.