Skābeņu aukstā zupa - ... Virtuvē - Rakstu katalogs - Līgo un Jāņi - latviešu dižsvētki
Sākums | Reģistrācija | Ieeja
Līgo & Jāņi
Reklāma
Sadaļas / Kategorijas
... Ticējumos [4]
... Tradīcijās [8]
... Kas tie tādi [5]
... Dainās [5]
... Virtuvē [10]
... Pantiņos [3]
... Rotaļās [4]
Viedoklis
Kā plānojat aizvadīt gada īsāko nakti?
Atbilžu kopskaits: 221
Partneri
Statistika
Meklēšana
Sākums » Raksti » ... Virtuvē

Skābeņu aukstā zupa

Sastāvdaļas:

  • svaigas skābenes
  • svaigu gurķi
  • lociņus
  • dilles
  • kefīru
  • skābu krējumu
  • garšvielas
  • paipalu oliņas

Pagatavošana:

Sagrieztas skābenes vāra ūdenī apmēram piecas minūtes. Atdzesē. Pievieno salmiņos sagrieztus gurķus, sasmalcinātus lociņus, dilles. Tad zupai pievieno kefīru un pieber garšvielas. Izvāra paipalu olas. Olu dzeltenumus saberž kopā ar ar krējumu viendabīgā masā. Olu baltumus sasmalcina. Pievieno zupai un samaisa. Šo pašu zupu var pagatavot ar jaunajiem kartupeļiem, kurus griež salmiņos un vāra kopā ar skābenēm. Tad zupa būs tumīgāka.



Avots: http://www.diena.lv/jani/index.php?doo=recepte&nr=5
Kategorija: ... Virtuvē | Pievienoja: FisherLV (23.03.2010)
Skatījumu skaits: 1168 | Komentāri: 2 | Birkas: skābenes, zupa | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 1
1  
It was definitely too much oil that rueind it. It was floating and there's no real excuse for my not catching it. I'm positive that if I had just used a few tablespoons, it would have come out perfectly; in fact, the flavor of the oven-baked one was superb even with deep-frying in oil. The sad part was, I wrote down 1/4 cup / 8 tbsp (oops) oil on my pad, an error that probably would have worked in my favor if I'd used the cups not the tablespoons as written.I think that my batter wound up being about 1/2 deep, maybe a little less. It seemed about right for my big cast iron skillet. In the end, it wrapped okay, but I made them a bit too thick to easily eat once wrapped. When I do it again, I'll probably do a thinner version or make the oven-baked one (correctly) and just top wedges.Thanks for stopping by and commenting! :)

Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]