Sastāvdaļas:
- 1 salātu galviņa
- 1 nogatavojies bumbieris
- 1 ēdamkarote citrona sula
- 250g bekons (var izmantot krūtiņu)
- Uzlējumam
- 3 ēdamkarotes baltvīna etiķis
- 1 ēdamkarote franču sinepes
- 75ml olivu eļļa
- 250g rokefora siers
- Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Salātus nomazgā, nosusina dzirnaviņās un saplēs gabaliņos. Bumbieru
sagriež 2cm kubiciņos un pārlaista ar citrona sulu. Uz vidējas liesmas
cep bekonu līdz kraukšķīgs, kādas 5 minūtes. Nosusina virtuves
dvielīšos.
Sagatavo uzlējumu: Mazā bļodiņā sajauc sāli, etiķi un sinepes. Pamazām
iekuļ eļļu. Pārlej salātu lapām, sajauc un liek uz 4 šķīvjiem. Pārkaisa
ar sacepto bekonu, bumbieri un sadrupinātu rokefora sieru.