Sastāvdaļas:
- 5 garie gurķi
- 75ml saspiesti ķiploki
- 500ml vistas buljons (no kubiciņiem)
- 2l jogurts bez piedevām
- 500 ml sakapātas svaigas piparmētras
- 2 ēdamkarotes citrona sula
- Sāls un pipari pēc garšas
- 8 lieli redīsi, sakapāti
Pagatavošana:
Sagriež 4 gurķus 2cm kubiciņos un samaļ blenderī. Pievieno ķiplokus,
buljonu, 1.5l jogurtu, 450ml piparmētras un citronu sulu un maļ līdz
masa vienveidīga. (Vajadzēs to darīt pakāpeniski un tad visu sajaukt
lielā bļodā.) Pievieno pārējo jogurtu un piparmētras, sāli un piparus
pēc garšas, aizvāko un liek ledus skapī. Sakapā atlikušo gurķi un sajauc
ar sakapātajiem redīsiem. Pasniedz, garnētu ar sakapātajiem redīsiem un
gurķiem.