Sākums | Reģistrācija | Ieeja
Līgo & Jāņi
Radio
Laika ziņas
Reklāma
Viedoklis
Kā plānojat aizvadīt gada īsāko nakti?
Atbilžu kopskaits: 229
Partneri
Statistika
Meklēšana
Sākums » 2010 » Jūnijs » 23 » Top Līgu un Jāņu lielākais kopkoris
23:39
Top Līgu un Jāņu lielākais kopkoris

23. jūnija vakarā Valmierā, Pauku priedēs, gleznainā Gaujas krastā notiks vērienīgākā visu Latvijas novadu populāru mūziķu un folkloras grupu sadziedāšanās „Latvija Līgo Valmierā”. Šajos svētkos iecerēts uzstādīt vēl nebijušu rekordu – vienkopus sapulcināt arī  Līgas un Jāņus no visiem Latvijas novadiem, veidojot lielāko Līgu un Jāņu kopkori.

Visi gaviļnieki, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, pasākumu varēs apmeklēt par brīvu, un reģistrējoties pie ieejas saņemt īpašu piespraudi. Katrs desmitais Jānis un Līga saņems arī nelielu dāvaniņu. Koncerta beigu daļā visi Jāņi un Līgas tiks aicināti skatuves tuvumā, lai kopā ar mūziķiem un Valmieras pilsētas apvienoto kori nodziedātu visiem labi zināmo dziesmu „Es nenācu šai vietā”.

Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes jaunākajiem statistikas datiem, Latvijas iedzīvotāju reģistrā šobrīd reģistrēti 61 758 Jāņi un 10 806 Līgas. Līgas visvairāk sastopamas Valmieras rajonā – 540, savukārt, Jāņu visapdzīvotākais ir Cēsu rajons - 2 873. Pasākumā būs interesanti uzzināt – kurā novada Jāņi un Līgas ir visaktīvākie Līgo svētku svinētāji.

Līgo nakts pasākums vienuviet pulcēs populārus dažādu stilu mūziķus no visiem četriem Latvijas novadiem. Kurzemi koncertā pārstāvēs Andris Ērglis un Suitu sievas, Ivo Fomins un folkloras kopas „Trejteka” un „Talsi”, kā arī Chilli un līvu jauniešu orķestris „Nurmorkestor”. Latgali pārstāvēs Atis Auzāns un kapela „Dziga”, Dainis Skutelis un folkloras kopa „Ilža”, kā arī duets „Inga un Normunds” un folkloras mūzikas kopa „Laimas muzykanti”. Vidzemes novadu pārstāvēs Ieva Akurātere un vīru kopa „Vilki”, Aigars Grāvers un folkloras kopa „Cielava”, savukārt Zemgali - Lauris Reiniks un folkloras kopa „Tarkšķi”, kā arī Māris Sloka un dūdu un bungu mūzikas grupa „Auļi”. Koncertā piedalīsies arī Valmieras pilsētas apvienotais koris un pašdarbības kolektīvi. Pēc koncerta Līgo nakts ballē uz dejām aicinās „Klaidonis”, Ivo Fomins ar grupu un Latvijas Radio 2 DJ Aivis.

Ieeja uz pasākumu „Latvija Līgo Valmierā” būs jau no plkst. 19:00 un divas stundas pirms koncerta sākuma valdīs īsta rosība un jautrība – būs spēles, atrakcijas un konkursi visai ģimenei, spēlēs pūtēju orķestri, dziedās kori un folkloristi, uzstāsies deju kolektīvi.

Novadu tematika valdīs ne vien uz skatuves, bet arī pasākuma apmeklētājiem plašā izvēlē būs iespēja nobaudīt visdažādākos latviešu nacionālos ēdienus un astoņu dažādu Latvijas alus darītavu brūvējumu.

„Biļešu paradīze” kasēs turpinās biļešu iepriekšpārdošana. Šobrīd biļešu cena ir Ls 4,00, pasākuma dienā Ls 5,00. Visas biļetes piedalīsies loterijā un tikai Valmierā kļūs skaidrs, kurš Jāņu bērns laimēs ceļojumu divām personām uz Kipru

Koncerta „Latvija Līgo Valmierā” tiešraide no plkst.21:15 būs dzirdama Latvijas Radio 2 un vērojama LTV1 programmā.

Skatījumu skaits: 1118 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]