Sākums | Reģistrācija | Ieeja
Līgo & Jāņi
Radio
Laika ziņas
Reklāma
Viedoklis
Kā plānojat aizvadīt gada īsāko nakti?
Atbilžu kopskaits: 229
Partneri
Statistika
Meklēšana
Sākums » 2010 » Jūnijs » 23 » Tautas deju ansamblis "Līgo" ielūdz uz dižkoncertu
23:38
Tautas deju ansamblis "Līgo" ielūdz uz dižkoncertu

Grand Prix ieguvējs Krievijā, starptautisko konkursu laureāts Moldovā, Spānijā un Maltā, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas prēmijas laureāts, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" tautas deju ansamblis "Līgo" (TDA "Līgo") par godu savam pirmajam koncertam, kas notika 1945. gadā Viestura dārzā, aicina uz Līgo Dižkoncertu Dzegužkalnā.

Pēc pavasara koncerttūres, kad TDA "Līgo" dejotāji priecēja skatītājus piecās Latvijas pilsētās, ir pienācis gada kulminācijas brīdis, kas sakrīt ar vasaras saulgriežiem - Dižkoncerts, kas neatstās vienaldzīgu nevienu tautas dejas mīļotāju.

Jānis Purviņš, TDA "Līgo" mākslinieciskais vadītājs, Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku virsvadītājs un mākslinieciskais vadītājs, kā arī Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsvadītājs un mākslinieciskais vadītājs,  uzsver: "Mēs savu atbalsi esam atraduši dejā, kurā varam dzīvot, just, mīlēt, domāt un stāstīt. Sākot ar pirmajiem draiskajiem, varbūt nedaudz bailīgajiem soļiem bērnu studijas deju grupā līdz pat gudrai pašapziņai un meistarībai vidējās paaudzes rindās - viss šo daudzo cilvēku mūžs ir ar latviešu dejas prieku, saskaņā ar sevi un pasauli, gūstot gandarījumu."

Neatlaidīgi kalpojot savam moto - Mēs gribam, mēs varam, mums vajag! - pedagogu vadībā TDA "Līgo" ir sagatavojis koncertprogrammu, kurā iekļautas dejas, kas atspoguļo latviešu dejas attīstības plašo spektru - no etnogrāfiskās dejas līdz mūsu dienās radītajām jaundejām.

Skatītājiem būs iespēja redzēt populārākās dejas, kuras dejotas "Līgo" un kļuvušas par savdabīgu ansambļa vizītkarti, kā arī dejas, kuras radušās "Līgo" un nu ir ieguvušas plašas skatītāju un dejotāju simpātijas visā Latvijā.

Koncertprogramma būs sadalīta vairākās daļās, kur īpašu vietu ieguvušas Rīgai veltītās dejas un horeogrāfisks uzvedums "Jāņu nakti gunis dega".

Līgo Dižkoncerts Dzegužkalnā, Dzegužu ielā, Iļģuciemā, Rīgā, notiks 22.jūnijā plkst. 19:00.

Nokļūšana līdz Dzegužkalna estrādei ar 3. autobusu vai 5. tramvaju.

Koncerts ir bez maksas.

Skatījumu skaits: 1289 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]