Sākums | Reģistrācija | Ieeja
Līgo & Jāņi
Radio
Laika ziņas
Reklāma
Viedoklis
Kā plānojat aizvadīt gada īsāko nakti?
Atbilžu kopskaits: 229
Partneri
Statistika
Meklēšana
Sākums » 2012 » Jūnijs » 8 » „Līgo svētki 2012 Rakšos” šogad tiks svinēti kolhoznieku stilā
15:20
„Līgo svētki 2012 Rakšos” šogad tiks svinēti kolhoznieku stilā
Kolhoznieku pasākums sāksies jau no 12.00 ar Līgo dienas lauku labumu tirdziņa atklāšanu un pēc 14.00 pircējus, pārdevējus un līgotājus iekustinās grupa "Musiqq". 23. jūnijā visas dienas garumā dažādas lustes, priekšnesumi, brīvdabas kino, savukārt no 20.00 Amatas novadu ieskandinās "Apvedceļš", Normunds Rutulis un "Kantoris 04". Līgo svētku īpašais notikums būs divu ņipru un kviecošu sivēnu ķeršana ar dažādu šķēršļu pārvarēšanu, vēsta organizatori.

Līgo svētki "Rakšos" notiks jau trešo gadu pēc kārtas un šogad tie būs ar tematisko ievirzienu – "Kolhoznieku Līgo nakts balle "Rakšu’" sētā".

Pasākums sāksies jau 12.00, kad notiks aktīvā lauku labumu tirdzniecība – varēs iegādāties dažādus sierus, maizīti, lauku pienu un oliņas, žāvējumus, kūpinātas vistiņas un zivtiņas, Līgo svētku vainagus un interesantus amatnieku darinājumus.

Uz lielās skatuves būs dažādi priekšnesumi – uzstāsies tautas deju ansambļi, notiks līnijdeju paraugdemonstrējumi, koru sadziedāšanās un citas aktivitātes. Ikviens būs laipni aicināts izjāt ar kamieli, saņemot kamieļu jāšanas sertifikātu. Izturīgākie varēs piedalīties alus dzeršanas sacensībās, savukārt naskākie skrējēji centīsies noķert 2 ņiprus un kviecošus sivēnus, pārvarot dažādus šķēršļus. Naudīgākie tiks aicināti piedalīties izsolē par dažādu lauku labumu, amatnieku izstrādājumu ieguvi savā īpašumā, kā arī tiks izsolīta iespēja ballēties kādā no "Rakšu" viesu namiem.

"Rakšos" tiks uzstādīts brīvdabas kino un skatītājiem tiks piedāvātas latviešu kino leģendas ar ieskatu kolhoza dzīvē – bērniem filma "Saulessvece" un pieaugušajiem – Oļģerta Dunkera 1970. gada filma "Klāvs - Mārtiņa dēls". Filmā "Klāvs – Mārtiņa dēls" skatītājiem būs iespēja izbaudīt slaveno "Ances romanci", ko  filmā temperamentīgi dzied Elza Radziņa, bet ārpus filmas – Margarita Vilcāne. Kolhoza priekšsēdētāja lomā  aktieris Kārlis Sebris un viens no labākajiem mātes tēliem latvju kino – talantīgās aktrises Veltas Līnes – izpildījumā. Abu filmu sižeti ir saistīti ar kolhoza tēmu un seansu sākums – 13.30 – "Saulessvece" un 15.30 "Klāvs – Mārtiņa dēls".

Plkst. 20.00 sāksies Līgo nakts balle, ko atklās grupa "Apvedceļš", vēlāk pasākuma apmeklētājus priecēs Normunda Rutuļa uzstāšanās un līdz par rīta gaismai līgotājus izklaidēs "Kantoris 04".

Pasākuma apmeklētāju ērtībām no 12.00 līdz rītam kursēs bezmaksas autobuss Cēsis "Vienības laukums" – Rakši" – Cēsis "Vienības laukums" un autobraucējiem tiks nodrošināta autostāvvieta un pirms prombraukšanas būs pieejams alkometrs.

Naktsmītnes pasākuma laikā tiek piedāvātas "Rakšu" viesu namos ar iepriekšēju rezervāciju, kā arī pasākuma telšu pilsētiņā.
Skatījumu skaits: 1086 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]