Sākums | Reģistrācija | Ieeja
Līgo & Jāņi
Radio
Laika ziņas
Reklāma
Viedoklis
Kā plānojat aizvadīt gada īsāko nakti?
Atbilžu kopskaits: 229
Partneri
Statistika
Meklēšana
Sākums » 2010 » Jūnijs » 23 » Dagdas novadā notiks vērienīgi Līgo svētku pasākumi
23:37
Dagdas novadā notiks vērienīgi Līgo svētku pasākumi

Dagdas novadā notiks Līgo svētku un Jāņu dienas sagaidīšanas pasākumi, lielākie no tiem paredzēti 22.jūnijā Ezerniekos un Dagdā, bet 23.jūnijā - Andrupenē.

Otrdien, 22.jūnijā, plkst.18 Ezernieku pagasta estrādē sāksies koncerts "Latgalīts Latgalīšam Draugs", piedalīties kurā aicināti Dagdas novada un Latgales reģiona mūziķi un literāti.

Savukārt plkst.21 vasaras saulgriežu ielīgošana sāksies Lubānas pilskalnā Dagdā.

Pasākumā paredzēta Dagdas novada folkloras kopu un vokālo ansambļu sadziedāšanās, vainagu pīšana, ziedu vijas vīšana, siera zupas degustācija, vasaras saulgriežu rituāli, apdziedāšanās, dziesmas, rotaļas, danči, uguns riteņa ripināšana un Līgo dziesmas līdz saullēktam. Līdzi ņemamas jāņuzāles, draugi, radi, kaimiņi un labs noskaņojums! Blakus paredzēta vieta telšu pilsētiņai tālākiem viesiem.

23.jūnijā plkst.19:30 Līgo svētku pasākumi sāksies Andrupenē. Tajos paredzētas Jāņa bērnu sadziedāšanās ar folkloras kopu "Sovvaļņīķi" un teātra izrāde Andrupenes lauku sētā - Ādolfa Alunāna komēdija "Pašu audzināts". Pēc izrādes Andrupenes pamatskolas stadionā paredzēta ugunskura iedegšana, dziedāšana un dejošana zaļumballē kopā ar pop-rok kapelu "Trīs Vīri Laivā" un Armandu Dudeku no Jēkabpils.

Notiks arī Līgo loterija, galvenā balva - divritenis.

Skatījumu skaits: 1106 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]